2021 MAKUMATKA HOUTSKARIN HYPPEISIIN

Ulla-Maija Hurri tallensi matkan tunnelmia kuvin ja sanoin:

Matkan huippukohta oli Master Chef 2020 -voittajan, Patrik Lindströmin suunnittelema kolmen ruokalajin kattaus Houtskarissa, Hyppeis värdshusetissa. Matkan varrella tutustuttiin Nauvon ja Houtskarin kirkoihin. Katso matkan ohjelma >>

Ensimmäinen kahvitauko. Tarjoilija sanoi ”påtår ingår”, niinpä hain toisen kupin kahvia.
Veneilykausi parhaimmillaan.
Pelastuskopteri paikalle.
Korppoon telakalla laivapalo. Kuvaamiseni ei häirinnyt onnettomuuspaikkaa, koska olin Prostvik yhteysaluksella bussissa.
Tuulta purjeissa
Merimetsoja…
Houtskarin kirkko
Houtskari ja lokki
Skärgårdmuseum Houtskär
Kun otin tämän kuvan istumapaikaltani, en nähnyt lukea kaukaa taulujen tekstiä. Kiva yllätys, että tauluissa kerrotaan, mistä raaka-aineet ravintolaan tulevat – läheltä!
Hyppeis värdshus on entinen koulutalo. Ja sehän sopii meille. Nyt maistui lounas vielä paremmalta kuin kouluruoka aikoinaan.
Alkuruoka tomaattia ja raparperivadelmaetikalla höystettynä vuohenjuustopedillä.
Kuhan söin sahramivoikastikkeen kera ja oli siinä kukkakaaliakin kyljessä.
Jälkiruokana suklaamoussehunnutettuja karamellisoituja suolapähkinöitä.
Master chef voittaja 2020 Patrik Lindström laati menyn. Näitä herkkuja saa vielä tällä viikolla ja ensi viikolla on taas uusi gourmetkokki kauhan varressa!
Hyppeisten kylän majstång.
Pörriäisiä
Puuveneet ovat kauniita.
Asiantunteva oppaamme kertoo pyhiinvaellusreiteistä.
Retkeläiset.